L’aeroport de Lleida-Alguaire


La proximitat de l’aeroport
de Lleida-Alguaire a l’estació del tren d’alta velocitat de Lleida permet combinar
el mode aeri amb el ferroviari,
amb destinacions com Barcelona, Saragossa o Madrid.

És un aeroport comercial promogut per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de vertebrar la cohesió del territori i esdevenir un motor econòmic de les terres de Lleida i la seva àrea d’influència, donant servei a una població d’un milió d’habitants. A més, l’aeroport lleidatà és un eix que enllaça amb països de més enllà dels Pirineus i ha d’esdevenir un referent a escala regional, tot garantint unes bones connexions de les terres de Ponent amb la resta d’Europa.

L’aeroport està ubicat a la localitat d’Alguaire, a 15 km de Lleida, i connectat amb importants nuclis turístics i industrials, com les ciutats de Balaguer, Cervera, Tàrrega, Mollerussa i les Borges Blanques i, en un segon radi d’influència, localitats turístiques com la Vall d’Aran, Andorra i ciutats del Pirineu aragonès.

La seva proximitat a l’estació del tren d’alta velocitat de Lleida permet combinar el mode aeri amb el terrestre, amb la qual cosa els viatgers poden enllaçar de forma ràpida amb capitals com Barcelona, Saragossa i Madrid mitjançant el ferrocarril.

L’activitat de vols comercials es va iniciar el 2010, superant la previsió dels 50.000 passatgers inicials, tot arribant a un total de 61.769 persones que van passar per aquesta instal·lació en 2.656 vols. Des de Lleida surten vint-i-dos vols setmanals a destinacions com Frankfurt, Milà o Palma.

L’aeroport de Lleida-Alguaire projecta construir una nova terminal i s’ampliarà la plataforma, l’aparcament i els accessos. També hi ha 200 ha reservades per a desenvolupar-hi un centre de càrrega per a activitats logístiques i industrials i està prevista una estació ferroviària que connecti aquesta infraestructura amb el futur eix transversal ferroviari, una línia destinada al trànsit mixt de passatgers i mercaderies.