L’aeroport Girona-Costa Brava


L’aeroport de Girona-Costa Brava
ha revitalitzat socialment
i econòmicament les comarques gironines, i ha esdevingut un punt neuràlgic del teixit productiu i turístic
de la regió i la seva àrea d’influència.

L’aeroport de Girona-Costa Brava, ubicat a Vilobí d’Onyar, a deu quilòmetres de Girona, és el primer aeroport de l’espai euroregional format per Catalunya, Aragó, Balears, Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon, i el quart d’Europa en volum de tràfic de companyies de baix cost.

Si bé no va entrar en funcionament fins el 1967, després de les ampliacions dels anys setanta per poder rebre vols xàrter a les temporades d’estiu, l’aeroport va passar a enregistrar 830.000 passatgers l’any 1983. Però el veritable enlairament de l’aeroport Girona-Costa Brava, una infraestructura que depèn de la xarxa d’aeroports d’Aena, es va produir a partir de 2003 amb l’arribada de les companyies de baix cost. Aquell any van passar per l’aeroport gironí gairebé un milió i mig de passatgers, que es van duplicar el 2004 i quasi triplicar el 2008, amb 5.510.970 passatgers. Malgrat un cert decreixement durant el període 2009-2010 degut a la crisi econòmica internacional i a que el seu principal operador va reduir les freqüències de sortida, l’aeroport gironí manté una posició important tant des del punt de vista turístic, amb 4.863.785 passatgers el 2010, com del comercial o l’industrial, ja que també registra tràfic de mercaderies.



Increment d’operadors i destinacions


Després de les ampliacions portades a terme per Aena des de 2008, més d’una dotzena d’aerolínies operen ja a l’aeroport i l’enllacen amb més de cinquanta destinacions internacionals i nacionals, com Brussel·les, Amsterdam, Rotterdam o Londres.

Els bons resultats demostren que l’aeroport de Girona-Costa Brava ha revitalitzat socialment i econòmicament les comarques gironines, i ha esdevingut un punt neuràlgic del teixit productiu i turístic de la regió i la seva àrea d’influència, al que cal sumar-li la connexió amb la línia de tren d’alta velocitat.