Artur Mas,
President de la Generalitat de Catalunya


La logística és un factor clau i essencial en el desenvolu pament econòmic i social d’un territori, i implica en la seva planificació i desenvolupament un gran nombre d’agents i actors de la nostra societat: administracions públiques, associacions professionals, empreses i usuaris finals.

Totes les grans àrees industrials i de serveis del nostre entorn són també unes zones amb un gran potencial en el camp de la logística. Avui en dia podem afirmar que ambdós sectors són complementaris i que, un sense l’altre, difícilment podran tirar endavant i ser competitius en el món actual.

Catalunya no pot estar al marge d’aquesta tendència. Tots som ben conscients que cada vegada costa més que s’instal·lin grans indústries a casa nostra, i cal cercar nous sectors per a la creació de llocs de treball i la generació de riquesa.

El Govern de la Generalitat de Catalunya aposta clarament per la logística com a factor de creixement de l’economia catalana. Disposem d’unes excel·lents infraestructures com ara el port i l’aeroport de Barcelona i el port de Tarragona, i hem fet realitat el corredor del Mediterrani, que ens ha d’unir per tren amb el cor d’Europa pel nord, i amb la costa mediterrània pel sud.

Ara tenen a les seves mans una reedició de Catalunya Logística. Cinc anys després de la seva publicació, l’actualització de l’obra és una bona mostra de les potencialitats del nostre país en aquest àmbit.

Els recomano que llegeixin amb atenció aquest llibre, que Marge Books ha tingut l’encert de tornar a treure al mercat en uns moments on la logística està força present en el nostre dia a dia.



Artur Mas

President de la Generalitat de Catalunya


Barcelona, octubre de 2011